Mogelijkheden voor notificaties van alarmmeldingen

Mogelijkheden voor notificaties van alarmmeldingen

Een veelgestelde vraag aan ons zijn de mogelijkheden van de notificaties die je kunt ontvangen bij een alarmmelding. In deze blog sommen wij een aantal mogelijkheden voor je op. Staat je gewenste oplossing er niet tussen, dan kun je altijd onze technici benaderen via WhatsApp of email (info@beveiligingshop.com).

Let wel, deze functies zijn niet mogelijk met alle producten, controleer altijd of de gewenste notificatie mogelijk is voor je product of laat ons je adviseren.

Notificatie van email

Vrijwel alle systemen bevatten een mail functie om je te informeren bij het optreden van een alarmmelding. Deze trigger kun je vaak instellen voor een beweging die gedetecteerd wordt, maar kan ook in een aantal gevallen gekozen worden bij een uitval van een harde schijf of camera bijvoorbeeld.

Het instellen van veel triggers of meldingen kan problemen veroorzaken. Vele bekende mail providers zoals Gmail en Yahoo kunnen je account blokkeren als zij het vermoeden hebben dat er spam wordt verzonden. Deze conclusie baseren zij op het aantal mails dat je verstuurd. Iemand die slechts 1 bericht per uur of per dag verstuurd zal geen problemen ondervinden, maar hebben voorbeelden gezien waarbij er wel 20 mails per minuut verzonden werden…

Deze optie is niet onze voorkeur, wij zouden kiezen voor een GSM oplossing.

Push Notificaties

Push notificaties zijn push berichten op uw telefoon. Sterk afhankelijk van het product wordt dit wel of niet ondersteund. Vrijwel alle producten van AVtech en TPV ondersteunen deze functie. Een push bericht is een soort van pop-up bericht dat in je telefoon komt te staan, bijvoorbeeld op je startscherm. Waarschijnlijk ontvang je al meer van dit soort berichten van andere apps die je op je telefoon geïnstalleerd hebt.

Een push notificatie is niet volledig gratis, het verbruikt namelijk dat op je telefoon. Echter is dit wel zeer nihil.

Het nadeel van een Push Notificatie is dat het een korte toon genereert op je telefoon, de kans dat je deze mist is dus aanwezig.

Doormeldingen via GSM en/of SMS

Doormeldingen via GSM en/of SMS is hetgeen wat we je altijd adviseren om te doen als je meldingen echt belangrijk vindt. Dit soort oplossingen gaan altijd samen met een GSM kiezer, welke een GSM abonnement nodig heeft (eventueel bij te leveren) om te functioneren. Deze kiezer stellen we in op bepaalde bedrade triggers en vervolgens ontvang je een SMS bericht of spraakoproep.

Zeker de spraakoproep geniet de voorkeur voor belangrijke meldingen. Met de spraakoproep kunnen we er namelijk voor zorgen dat je altijd de oproep moet bevestigen om de kiezer te laten stoppen met bellen. Hiermee wordt dan ook voorkomen dat bijvoorbeeld je voicemail ervoor zorgt dat de doormelding zou stoppen.

Zoals we aan het begin van deze post al aangaven, neem contact met ons op als je niet zeker bent van de juiste oplossing. Wij denken graag met je mee aan een oplossing en kijken welke technische mogelijkheden er zijn voor je!

 

Share this post

WhatsApp WhatsApp met ons 0654975427
0

Uw Mandje